Artemis creëert stijlvolle, zorgvuldig met de hand gemaakte urnen in keramiek.

Ontworpen om de onvergetelijke herinneringen aan uw geliefde overledene in schoonheid te bewaren, te koesteren en te delen.

over Artemis

onderscheidend en mooi
— eenvoud met karakter

Wij zijn Ram Broekaert & Karolien De Bosscher, bezielers en ontwerpers van Artemis Urnen.

Wij zijn Ram Broekaert & Karolien De Bosscher, gepassioneerd door vormgeving, natuur en wetenschap. We ontwerpen onze urnen volgens een intuïtief proces en gaan op zoek naar puurheid en authenticiteit. Onze collectie is stapsgewijs gegroeid vanuit de liefde voor minimalisme en materie, gekenmerkt door texturen en imperfectie. Het is voor ons belangrijk dat onze nabestaanden gekoesterd kunnen worden op een serene & stijlvolle manier. Want schoonheid biedt troost.

Artemis creëert stijlvolle, zorgvuldig met de hand gemaakte urnen in keramiek, ontworpen om de onvergetelijke herinneringen aan een geliefde overledene in schoonheid thuis (of elders) te bewaren. We vinden het essentieel om urnen zo vorm te geven dat nabestaanden niet continu herinnerd worden aan de dood van hun dierbare maar wel weten dat hij of zij bij hen is.

De indirecte aanleiding voor de start van Artemis in 2020, was het overlijden van de mama van Karolien (10 jaar eerder) en de daaropvolgende zoektocht naar een mooie, stijlvolle urne voor het bewaren van haar as thuis.

Iedere urne wordt met zorg en aandacht vervaardigd uit zorgvuldig geselecteerde, natuurlijke materialen, afgewerkt in bijzondere kleuren & unieke glazuren. Het is een maakproces dat verschillende weken in beslag neemt. Alle urnen worden op ambachtelijke wijze gemaakt door kleinschalige keramiekateliers in België & Portugal.

De kleine imperfecties of afwijkingen in vorm, kleur en grootte, die eigen zijn aan het ambachtelijke proces, geven elk exemplaar authenticiteit en een unieke charme. Elke urne van Artemis is uniek, elk stuk heeft zijn eigenheid, gecreëerd om de bijzondere herinneringen aan een dierbare geliefde te bewaren.

We hopen met Artemis nabestaanden een subtiel & tijdloos (interieur)object te kunnen bieden waarmee ze hun overleden dierbaren in rust & sereniteit kunnen koesteren.

Artemis creëert stijlvolle, handgemaakte urnen in keramiek

persoonlijke
service

Het kiezen en kopen van een urne is een heel persoonlijke, emotionele beslissing en kan best moeilijk zijn.

Wij staan voor u klaar om te luisteren naar uw wensen en om samen met u de gepaste urne te vinden of te maken, als een mooie, tastbare herinnering aan een bijzonder persoon.

Wij streven naar 100% klanttevredenheid en staan u daarom graag met raad en daad bij.

Lokaal vakmanschap

Met passie & kennis

Artemis werkt enkel samen met kleinschalige ateliers en keramisten, die  ambachtelijk produceren en zorgen voor lokale tewerkstelling.

Het zijn stuk voor stuk gepassioneerde vakmensen, die de urnen samen met ons bedenken, ontwerpen en met de hand vervaardigen.

Handgemaakt & uniek

Organisch & artisanaal

Ieder stuk is uniek, geen twee zijn gelijk. Elke urne wordt met zorg handgemaakt uit een blok ruwe klei. Gieten, draaien, bakken en glazuren, alle stappen gebeuren op ambachtelijke wijze. Het volledige maakproces – van klei tot afgewerkte urne – neemt verschillende weken in beslag. Dit vakmanschap resulteert in de onberispelijke kwaliteit waarvoor Artemis staat.

We kiezen er bewust voor om geen uniforme objecten te maken, maar bijzondere, unieke urnen, waarin we variaties in vorm en glazuur verwelkomen als gelukkige toevalligheden. Organisch, artisanaal, met de hand, op het ritme van de natuur, boeiend, soms verrassend. Een beetje zoals het leven zelf.

Minimalistisch design

Eenvoud met karakter

Onze collectie staat voor eenvoudige vormen en tijdloze ontwerpen. Wij creëren persoonlijke objecten, stijlvolle aandenkens in zachte kleuren & unieke glazuren, die passen in elk interieur, van hedendaags tot klassiek. Alle urnen worden exclusief door Artemis ontworpen & vervaardigd.

Artemis creëert stijlvolle, handgemaakte urnen in keramiek, waarin u de as van een dierbaar persoon in schoonheid en rust kan bewaren.

Duurzame objecten

Made to last

Klei, de basis van ons keramiek, is een natuurlijke, ruim voorradige en hernieuwbare lokale grondstof. Alle urnen worden op kleine schaal en energiezuinig geproduceerd. Eenmaal gebakken zijn de (geglazuurde) keramische urnen bijzonder sterk en weerbestendig, waardoor ze een lange levensduur hebben.

Ook voor het verpakken en versturen van de urnen gebruiken we zoveel mogelijk herbruikbare materialen. Zo probeert Artemis de impact op onze leefomgeving tot een minimum te beperken.